Wethouder van
Caldenborghlaan 43C
6226 BS Maastricht

Zwaardvegersdreef 7
6216 SL Maastricht

Tel. 06-44563857
info@reindershuidtherapie.nl

  • Nieuw in de praktijk:
    dermapen en cauteerstift
nvhkp

Overbeharing

Door gebruik te maken van een speciale golflengte van licht, is het mogelijk om ongewenste haargroei en overbeharing te behandelen met zowel licht- als lasertherapie. Hierbij is het van belang dat de te verwijderen haren donker van kleur zijn. Het haarzakje moet namelijk voldoende pigment (melanine) bevatten. Melanine zal het licht opnemen en omzetten in warmte.
Witte, blonde, rode en grijze haren bevatten geen (of te weinig) melanine, waardoor er geen (of te weinig) warmteontwikkeling in het haarzakje tijdens de behandeling kan plaatsvinden.

De warmte van het licht is nodig om het haarzakje te beschadigen. Wanneer het haarzakje beschadigt is, kan er namelijk geen nieuwe haar meer groeien. Na de behandeling zullen de haren in het behandelde gebied ongeveer binnen 3 weken vanzelf uitvallen. 

Hoeveel behandelingen zijn nodig?

Voor een gewenst resultaat zijn er gemiddeld 5 tot 10 behandelingen nodig. Dit komt omdat haren een bepaalde groeicyclus doorlopen met verschillende fases. Daarnaast reageert elk huid(type) anders op een behandeling.