Wethouder van
Caldenborghlaan 43C
6226 BS Maastricht

Zwaardvegersdreef 7
6216 SL Maastricht

Tel. 06-44563857
info@reindershuidtherapie.nl

  • Nieuw in de praktijk:
    dermapen en cauteerstift
nvhkp

Vaatafwijkingen

In de huidtherapeutische praktijk komen vaak patiënten met klachten als overmatige roodheid ten gevolge van vaatproblemen. Hierin zijn meerdere aandoeningen te onderscheiden.
Onderstaande aandoeningen komen het meest voor in de praktijk.

Couperose

Couperose kenmerkt zich door de aanwezigheid van vele kleine gesprongen bloedvaatjes (teleangiëctasieën). Deze zijn onschuldig en komen vaker bij vrouwen dan bij mannen voor. De vaatjes bevinden zich meestal op de wangen, neus, kin en soms ook op het decolleté.


Spider naevus


Een spider naevus is een plaatselijke verwijding van een klein huidvaatje. Het ziet eruit als een kleine rode stip met kleine uitlopers (zoals een spin). Het wordt veelal gezien bij zwangere vrouwen, maar is iets van alle leeftijden en komt bij zowel mannen als vrouwen voor. Het is mogelijk dat ze vanzelf weer verdwijnen.


Rosacea


Rosacea is een afwijking die gekenmerkt wordt door een roodgekleurde huid in met name het gebied rond de neus en wangen. Er zijn gesprongen bloedvaatjes (teleangiëctastieën) zichtbaar, maar vaak ook rode bultjes en puistjes. De meeste patiënten die rosacea hebben denken dat ze ‘gewoon’ last hebben van acne. Dit komt met name door de aanwezigheid van de pukkeltjes in het aangedane gebied. Rosacea heeft echter niets met acne te maken.


Rosacea is een chronische huidaandoening. Er zijn echter wel behandelmethodes om de rode huid te kalmeren. Dit kan door het gebruik van medicatie die uw huidarts u kan voorschrijven, maar wellicht ook door adviezen van en behandeling door uw huidtherapeut.


Mogelijke behandelingen huidtherapeut: