Wethouder van
Caldenborghlaan 43C
6226 BS Maastricht

Zwaardvegersdreef 7
6216 SL Maastricht

Tel. 06-44563857
info@reindershuidtherapie.nl

  • Nieuw in de praktijk:
    dermapen en cauteerstift
nvhkp

Chemische Peeling

Een peeling van de huid is een techniek, die ontwikkeld is om ongewenste pigmentveranderingen, rimpels, littekens, acne en onregelmatigheden van de huid te verminderen. Bij een peeling (peeling is Engels voor afpellen, vervellen) wordt de huid door een vloeistof oppervlakkig verwond. Na genezing krijgt de huid een andere structuur dan daarvoor. De huid wordt egaler en gladder.

Zuren stimuleren de nieuwe vorming van collageenvezels, waardoor de tonus (spanning) van het steunweefsel wordt verhoogd. Naast het stimuleren van collageenvezels wordt ook de elasticiteit verbeterd en is de huid beter in staat om vocht vast te houden. Er wordt gebruik gemaakt van fruitzuur 50% en / of 70%.

Hoe reageert de huid op de behandeling

Er ontstaat een rode kleur. Afhankelijk van de soort peeling trekt dit na enkele uren weg, maar bij een diepe peeling kan er soms gedurende weken een roze kleur zichtbaar blijven.

Na een paar dagen kan de huid wat vervellen doordat er een versnelde afschilfering van de hoornlaag plaats vindt. Ook kan er dan soms wat jeuk ontstaan. De bovenste huidlaag laat soms los waardoor blaasjes ontstaan. Daar zullen dan later korstjes komen die er vanzelf afvallen.