Wethouder van
Caldenborghlaan 43C
6226 BS Maastricht

Zwaardvegersdreef 7
6216 SL Maastricht

Tel. 06-44563857
info@reindershuidtherapie.nl

  • Nieuw in de praktijk:
    dermapen en cauteerstift
nvhkp

Microdermabrasie

Normaal gesproken vernieuwt onze huid zich iedere 30 dagen. Naarmate we ouder worden gaat dit proces echter vertragen en worden er bovendien minder snel nieuwe huidcellen aangemaakt. Door bijvoorbeeld de huidveroudering kan er een doffe tint en fijne lijntjes ontstaan. De microdermabrasie behandeling zorgt voor een verbetering van de huidstructuur en van de huidconditie.

Om de afvoer van de dode huidcellen te versnellen en tevens de aanmaak van nieuwe huidcellen te stimuleren wordt binnen de dermatologie en de huidtherapie veelvuldig gebruik gemaakt van de  microdermabrasie-techniek voor de volgende indicaties:

De werking

De huid wordt door middel van diamantkoppen afgeschaafd. De kracht van het apparaat kan worden ingesteld op verschillende standen en aangepast worden aan het huidtype en de verschillende indicaties. De huid wordt door de behandeling gladder, er ontstaan minder verstoppingen, de huid raakt beter doorbloed en er wordt in beperkte mate collageen, ofwel het steunweefsel van de huid, aangemaakt. De huid wordt daardoor weer in een goede conditie gebracht. Afhankelijk van het vereiste behandelniveau kan de behandeling al dan niet gevoelig zijn.

Hoe ziet de huid er na de behandeling uit?

Na de behandeling is de huid rood en kunnen er soms kleine schaafwondjes of rode strepen aanwezig zijn. Dit hangt af van de huidconditie en de intensiteit van de behandeling. Na 24 uur is de meeste roodheid weg (het lijkt dan of men flink gesport heeft omdat de huid licht egaal rood is). Meestal gaat de huid na 2 dagen licht schilferen.